Wie zijn wij?

Wendy Helmers (1983)
Wendy is gediplomeerd instructeur en paardentrainer.

Koos Broeijer (1987)
Koos is gediplomeerd hoefsmid, hij heeft een praktijk als hoefsmid.

 

Over ons

Wendy Helmers (1983)

Wendy is gediplomeerd instructeur en paardentrainer. Ze voltooide de opleiding Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH), die gericht is op het verspreiden van kennis, kunde en inzichten voor het op gezonde en begripvolle wijze trainen en lesgeven, waarbij het fysieke en mentale welzijn van het paard centraal staat. Daarnaast is ze ervaringsdeskundige: ze traint veelal paarden die bij haar kwamen met problemen. Het is haar doel om die paarden fysiek en mentaal in balans te krijgen. Daar wil ze jou ook graag mee helpen.

Begeleiding door Wendy:

Wendy begeleidt paard en ruiter om samen in cadans te komen. Wendy weet als instructeur op vriendelijke wijze veel met paard en ruiter te bereiken, waarbij paard en ruiter het tempo in de ontwikkeling aangeven en op het goede pad komen, zodat er een fundament ontstaat om verder op te bouwen. Ze geeft probleemoplossend les en onderbouwt haar aanwijzingen vanuit de biomechanica van het paard. In haar begeleiding gaat ze uit van de beginselen van de klassieke dressuur. Rechtrichten maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Het paard moet de ruiter kunnen dragen en het paard moet in staat zijn om datgene te doen dat je van hem vraagt. Het paard staat bij Wendy voorop, ze communiceert open en eerlijk over de diagnose, de mogelijkheden en de aanpak. Ze kan zowel begeleiden bieden in het trainen onder de man als aan de longe of aan de hand/aan de lange teugel.

Het doel van Wendy:

Wendy gaat voor een gezond en fit paard, dat los door het lijf loopt en beter presteert.

 

Koos Broeijer (1987)

Koos is gediplomeerd hoefsmid, hij heeft een praktijk als hoefsmid.

Begeleiding door Koos

Koos heeft een passie voor het bewegingsmechanisme van het paard. Hij doet niets liever dan het paard optimaal ondersteunen in de beweging, door bekappen en door het beslag. Koos buigt zich graag over vraagstukken als: waarom zet het paard zijn hoef zo neer, wat zegt de spierspanning en waarom land het altijd op een bepaalde wijze na de hindernis? Wat is de invloed van de ruiter daarop? Hij vraagt zich altijd af of de manier van bewegen wellicht een gevolg of de oorzaak is van medische problemen en/of problemen in de training. Hij wil het paard graag verbeteren binnen de mogelijkheden die dat paard heeft. Samen met de dierenarts en met Wendy beoordeelt Koos het bewegingsapparaat van het paard, tenzij de eigen hoefsmid in de begeleiding van het paard betrokken wordt.

Het doel van Koos:

Koos haalt graag het ultieme uit een paard door zich te verdiepen in hoefstand, hoefzetting, beweging en afdruk.